Faq

Heeft u een vraag? Misschien staat het antwoord reeds in onze lijst bij de veelgestelde vragen. Indien u geen antwoord vindt op uw vraag, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

Hoe huur ik bij Deltarent?

U organiseert een evenement, een presentatie, een feest of ander event en u heeft audiovisueel materiaal nodig. Op basis van onze online catalogus maakt u een lijst van wat u nodig heeft en stuurt deze naar rental@deltarent.be. Indien u vragen heeft over hoeveelheden, type toestellen, technische info enz. kunt u steeds contact opnemen met de Dry Rental Service van Deltarent. Onze service zal uw lijst bekijken en een aangepaste offerte opmaken en doorsturen. Deze offerte kan u online bevestigen. Het materiaal zal pas gereserveerd worden wanneer de offerte werd bevestigd.

Hoe kan ik een bestelling wijzigen?

Stuur een e-mail naar rental@deltarent.be. Vermeld in het onderwerp van uw email het projectnummer van de offerte en stuur de gevraagde wijzigingen door. Voor de annulatie van een huurorder zal er een kost worden aangerekend door Deltarent zoals hieronder vermeld.

Hoe kan IK een bestelling annuleren?

We accepteren een annulering van een huurorder enkel via e-mail naar rental@deltarent.be. In het onderwerp plaatst u de melding ‘ANNULEREN’ + het projectnummer (zie huurorder). Wij hanteren volgende kosten bij annulatie:

  • tussen de 15 en 18 dagen voor ophaaldatum wordt er 25% van de totale prijs gerekend.
  • 7 dagen voor de ophaaldatum wordt er 50% van de totale prijs gerekend.
  • 1 dag voor de ophaaldatum wordt er 100% van de totale prijs gerekend.

Wat meld ik bij de reservatie van mijn materiaal?

Verbruiksperiode

De verbruiksperiode is de effectieve periode dat het materiaal wordt gebruikt.

Dagen van transport

Dagen van transport en installatie zijn kosteloos:

  • Lokaal met een maximum van 4 dagen;
  • Buitenland met een maximum van 6 dagen.

Indien u het materiaal te laat terugbrengt zal dit worden gefactureerd als een nieuwe huurperiode.

Het gevraagde materiaal en de correcte hoeveelheden

  • Denk eraan om de nodige accessoires te vermelden voor een correcte installatie en aansluiting bij het huurorder.
  • De nodige kabels moeten steeds in detail worden doorgegeven bij het huurorder. Geef een overzicht van de verschillende types, lengtes, en hoeveelheden om fouten te vermijden.
  • Wij zijn niet verantwoordelijk voor materiaal dat u niet heeft opgenomen in uw huurorder.

Onze Dry Hire-afdeling is er om u te adviseren. Twijfelt u over de nodige materialen voor een juiste installatie en correcte aansluiting? Aarzel niet om ons te contacteren.

reservatie van materiaal en beschikbaarheid

Materiaal staat in optie: Je reserveert via e-mail het gevraagde materiaal voor de gevraagde data. Dit materiaal staat voor enkele dagen in ‘optie’ in ons systeem.
Bevestiging van het huurorder: Na ontvangst van onze offerte kan u deze online bevestigen. Het materiaal zal vanaf dan voor u gereserveerd worden.

Wanneer kan ik het materiaal Ophalen en terugbrengen? 

Ophalen: Vanaf 14:00 uur (op datum zoals vermeld op het huurorder)
Retour: Vóór 12:00 uur (op datum zoals vermeld op het huurorder)

Wij bieden aan elke klant steeds de beste service. We vragen u om ons het gehuurde materiaal dan ook terug te bezorgen volgens de afgesproken uren zodat ook de volgende huurder het materiaal op tijd kan komen ophalen. Indien u het materiaal toch te laat terugbrengt, dan zijn wij genoodzaakt om een extra kost aan te rekenen, met daarbovenop een extra transportkost om het materiaal tijdig bij de volgende klant te krijgen.

Ophalen en deponeren in de nachtsluis

Indien u het gehuurde materiaal wenst op te halen uit de nachtsluis van Deltarent dan dient u dit te vermelden bij uw aanvraag. In dat geval vragen wij u de huurbon in de nachtsluis te ondertekenen en te deponeren in de brievenbus in deze sluis.

Indien u het gehuurde materiaal wenst terug te brengen buiten onze openingsuren bieden wij u ook de mogelijkheid om het gehuurde materiaal te deponeren in onze nachtsluis. U dient ons hiervan vooraf op de hoogte te brengen zodat wij de afleveringsbon kunnen klaar leggen in de nachtsluis voor ondertekening.

Heeft u een andere vraag?

Een ervaren team staat dagelijks ter beschikking om u van dienst te zijn. Aarzel niet om ons te contacteren indien u meer informatie wenst of u vragen heeft over onze producten.