Blog

Lees belangrijk nieuws van Deltarent en ontdek ook alles over de wereld van audiovisuele innovatie in onze blog. De plaats waar expertise en passie samenkomen.

Hoe Chauvet jouw event in de spotlights zet

Deltarent verhuurt audiovisueel materiaal aan eventpartners. Al jaar en dag kiezen we daarbij voor vooraanstaande merken en dus onder meer voor de lichtapparatuur van Chauvet. Als bedrijf delen we dan ook dezelfde visie op innovatie en kwaliteit. Zo bieden we meerwaarde voor elk event.

Als eventprofessional ken je Chauvet en de merken CHAUVET DJ, CHAUVET Professional, Iluminarc, Kino Flo en ChamSys ongetwijfeld. Maar wist je dat hun verhaal al in 1990 start? Eerst als verdeler van lichtarmaturen en vervolgens als ontwikkelaar van verlichting voor de eventsector. Ze waren pioniers die met een uitgebreid, kwalitatief en innovatief aanbod kwamen. Net zoals ze later als allereerste in de sector inzetten op duurzaamheid met geavanceerde ledtechnologie, ledlichteffecten en ledtoepassingen.  

Die zin voor vernieuwing ging nog een stap verder met de lancering van onder meer de Nexus 4x4 voor pixelmapping en de zelfconfigurerende Ovation-D led ellipsoidal en Fresnel. Deze evoluties waren baanbrekend voor onze sector. Voeg daar nog de Maverick-serie aan toe, met sterke technologie in een strak design, en de Maverick Storm-lijn die bestand is tegen het strafste Belgische weer. ChamSys maakt het aanbod compleet met apparatuur voor lichtsturing. 

Totaalaanbod voor eventpartners

Chauvet is een Amerikaanse fabrikant met een sterke verankering in Europa en in ons land. Ze groeiden door overnames en versterkten zo niet alleen hun marktpositie, maar ook hun expertise. Met een totaalaanbod aan armaturen voor concerten, festivals, architecturale verlichting, theaters, film- en studio-opnames, huwelijken, … spelen ze in op elke vraag van de klant. 

Net daarom zijn ze voor Deltarent een interessante partner. Ze richten zich, net als ons, op het verbeteren van eventverlichting met klantgerichte producten van hoge kwaliteit. Bieden ze de goedkoopste producten aan? Neen, maar ze slagen er altijd in om de juiste balans tussen prijs en kwaliteit te waarborgen. Elk merk beschikt namelijk over een eigen R&D-afdeling waar productexperten feedback uit het veld verzamelen vooraleer ze starten met de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo is elk apparaat afgestemd op de marktnoden.  

Nog meer ruimte voor innovatie

Hebben we zo stilaan het hoogtepunt van innovatie niet bereikt? Zeker niet. Chauvet werkt verder aan de MIMIK-technologie van Kino Flo voor VR- en XR-studios. Deze videoverlichtingstegel voegt via RGB en een gepatenteerd algoritme zeer realistische beelden toe aan virtuele producties. Daarnaast breiden ze hun aanbod IP-65-toestellen verder uit. Door nieuwe technologie dalen deze in gewicht en zijn ze ook makkelijk binnen in te zetten. Niet oninteressant, want deze apparatuur is bestand tegen stof, bier, confetti, rookresiduen, … 

Tot slot deelt Chauvet ook de visie van Deltarent van de juiste apparatuur op de juiste plaats. Je hebt heus niet altijd de nieuwste of meest krachtige lamp nodig, als je maar 20 procent output ervan gebruikt. Afhankelijk van de setting hebben 12 kleinere armaturen een sterker effect dan 6 grote.